woensdag 29 oktober 2014

Very dedicated customer who worships us

Papa werkte als zelfstandig handelsagent en was gespecialiseerd in infrarood. Best lastig om dat uit te leggen als op school weer eens werd gevraagd wat voor beroep je ouders uitoefenden.

Ook toen we het hem zelf vroegen, kwam er nooit een heel duidelijk en vooral makkelijk te onthouden uitleg. Hij heeft nochtans vaak genoeg mogen uitleggen aan mensen wat infrarood nu precies is, en wat de toestellen die hij vertegenwoordigde zoal konden uitvoeren.

Ik heb hem zelf nooit live aan het werk gezien, maar enkele jaren terug stootte ik via google op onderstaand filmpje. Een aangename verassing!

Op 23:19 is een foto te zien van de stand van Xenics, het bedrijf waar pappie voor werkte (foto staat ook onder het filmpje). Zoals hij aangeeft, is er een "very dedicated customer, who worships us and we're pleased for that" te zien die knielt voor de stand. Afgelopen zomer kreeg ik het ware verhaal achter de foto te horen uit mond van Johan, "the dedicated customer himself", tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Xenics.

Johan, een collega van pa, was druk bezig om de stand in orde te brengen en kroop op handen en knieën om alle bekabeling toch deftig te installeren. Op het moment dat hij zich wilde rechtstellen schoot pa een foto van het tafereeltje en verwerkte die foto in de presentatie. Johan, die van niks wist, viel dan ook compleet uit de lucht toen de slide tevoorschijn kwam waarop hij de stand "aanbad", en pa onderstreepte vrolijk dat Xenics wel heel toegewijde klanten heeft.

TG

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten