woensdag 7 oktober 2015

In de Kroone

Hoewel pa vaak en graag op reis was, hij keerde even graag terug huiswaarts. Naar zijn moedertje en ook naar zijn vrienden. Na een reis bezocht hij mémé en bezocht hij ook steevast zijn stamkroeg "In de Kroone" in Moorsele.



Ook toen hij naar kapper Dirk ging om zijn weinige haar te laten knippen, stak hij de straat over naar de Kroone om zijn nieuwe coupe aan kroegbaas Bernard te tonen.

In de Kroone is een vreemd café. Het interieur is er in al die jaren amper veranderd, en toen dat wel eens werd aangepast, was dit meteen een nieuwsitem in de krant. Ook de vloer blijkt er te plakken, want eens je binnenrent, geraak je er zeer moeilijk nog weg. Bovendien is er ook iets verkeerd met het uurwerk van Bernard.

De Behaarde Borsten hielden er hun wekelijkse bijeenkomt op zondag van 12u00 tot 13u00. Dan was het etenstijd. Maar het gebeurde vaak dat pa maar om 13u10 of 13u15 thuiskwam. Nochtans is het maar 2 minuten rijden van de Kroone naar huis. Toen hij thuiskwam was het steevast Bernard zijn klok die de schuldige was van het oponthoud.

"Dat uurwerk staat verkeerd, Bernard zet het wat achter zodat iedereen langer blijft."

Toen ik hem eens vergezelde "in de Kroone" bekeek in het fameuse uurwerk en vergeleek het met mijn horloge.

"Dat uurwerk van Bernard staat juist hoor, pa!"
"Oei, dan heeft Bernard het eindelijk weer hersteld."

Maar tijdens de eerstvolgende zondag was het alweer defect. Slechte mechaniek waarschijnlijk.

TG



Geen opmerkingen:

Een reactie posten