maandag 5 oktober 2015

Peking eend

Op deze blog hebben we al enkele van pa's favoriete restaurants, gerechten en dranken besproken. Zijn favoriete maaltijd waren witte bonen in rode saus met Zwitserse schijven (zie blogbericht). En Chinees restaurant "De Lange Muur" in Dadizele was één van zijn favoriete plekjes. Witte bonen in rode saus hebben ze er weliswaar niet op het menu staan, maar wel Peking eend.



Peking eend bestaat uit stukjes geroosterde eend. De eend wordt vergezeld met kleine "pannenkoekjes" en wat groentjes en een kommetje bruine Chu Hon-saus. Pa bestelde dit gerecht voor het eerst in Engeland.

Hij kreeg de maaltijd voorgeschoteld en wist niet hoe hij er aan moest beginnen. De over schoot hem ter hulp. Hij wreef een pannenkoekje in met de bruine saus, legde er stukjes eend en groentjes op, en rolde dan het pannenkoekje op. De ober at vervolgens het stukje zelf op!

Sindsdien wist pa hoe hij Peking eend moest eten, zijn favoriete Chinese gerecht!

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten