dinsdag 19 mei 2015

Chouffe mutsje

Een andere schat die ik in de garage terugvond, is dit mutsje van Chouffe. Het rode kaboutermutsje is te zien op de etiketten van de bieren van Chouffe: La Chouffe (blond), McChouffe (donker) en de verschillend varianten zoals Chouffe Coffee, Chouffe Soleil, Chouffe IPA.

Ik leerde het bier La Chouffe kennen via meme Agnès, die het uiteraard in haar brouwerij had staan. In het begin had je het bier enkel in grote 75 cl flessen, en moest je dus met 2 zijn om er te drinken. Op gelegenheden als moederkesdag was dit dus ideaal.

Later werd de brouwerij Achouffe overgenomen door Moortgat, gekend van Duvel. Sindsdien heb je het bier ook in zijn typische kleien buikflesjes.

Het kaboutermutsje had pa mee als souvenir van zijn uitstapje naar de Ardennen, naar Achouffe. Dat was geloof ik ergens in 2003. Hij had samen met ma de brouwerij bezocht, en ook nog eens langs de souvenirshop gepasseerd. En net als bij de brouwerij van Guiness (zie blogbericht Irish Whistle), had hij heel wat aandenkens zoals t-shirts, sleutelhangers en dus ook mutsjes mee. Ideaal om helemaal in de sfeer te raken terwijl je een Chouffeje drinkt.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten