woensdag 6 mei 2015

Moedertjesdag 2002

Zondag is het opnieuw Moedertjesdag. En tot 2010 stond dat telkens garant voor een feest bij meme Agnès. Aperitieven, eten en dan wat gerstenatten nuttigen. Het menu en de locatie wijzigden in de loop der jaren. Vanaf 2006, denk ik, ging Moedertjesdag telkens door bij mijn tante Christa, omdat meme iets te oud werd om nog alles te kunnen opvangen bij haar thuis.

Tot op een bepaald moment was het een jaarlijkse gewoonte om warme beenhesp te eten. En dat veranderde door côte à l'os op de barbecue. Onze Martin was toen de kok van dienst en hij stond achter het vuur om de stukken vlees te bereiden en te bakken. En dat kon hij als de beste en kan zeker tot één van zijn specialiteiten gerekend worden!

De côte à l'ossen haalde hij in Aalbeke, bij het bekende St-Cornil of via zijn vriend Mario, de slager van de Spar. Eén keer is hij met zijn moedertje mee geweest om côte à l'ossen te halen in de slagerij van St-Cornil. Een verhaal dat je echt niet wil missen!

Maar vandaag even een foto uit pa zijn collectie. Het is er ééntje uit 2002, genomen tijdens het dessert op Moedertjesdag. Hij had zich buiten op de koer van meme gezet, op de banken van school.


TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten