maandag 18 mei 2015

Schoolagenda 1970

Tussen de schatten van onze Martin vond ik vorige week nog zijn schoolagenda uit het jaar 1969-1970. Zo staat althans in de agenda gedrukt, maar je ziet dat pa al in september de data van 196... had aangepast naar 1970. Dus vermoedelijk is het een schoolagenda van 1970-1971. Waarschijnlijk had de school rond de jaarwisseling nog agenda's over en werden die gerecycleerd.

Aangezien zijn allereerste kleinkindje Ella vandaag haar eerste schooldag achter de rug heeft, gaan we vandaag even deze agenda bekijken.

In de agenda vind je uitgebreid alle feestdagen van dat schooljaar terug en zie je ook dat onze Martin op 10-jarige leeftijd al druk zijn handtekening aan het oefenen was. Hij had wellicht de ambitie om een echte ster te worden.

Verder vind je er ook zijn lessen en taken terug. Zo zien we dat hij al op de 3e schooldag, donderdag 3 september 1970, al huistaken had. Namelijk uit zijn schrift van godsdienst en ook rekenen uit zijn boek van rekenen op blz 11. En hij had toen als franse woorden gezien.
Geen tijd om te bekomen van de vakantie, meteen al erin vliegen!

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten