zaterdag 9 mei 2015

Familie Demeiter wordt aan tafel gevraagd

Ik had verteld dat we op Moederdag ofwel warme beenhesp ofwel côte à l'os aten. Maar er waren ook enkele uitzonderingen. Zo nodigde mémé ons ter gelegenheid van moederkesdag en ook haar verjaardag eens uit in Dadipark.

Anno 2015 is Dadipark in Dadizele een ruïne. Het is een spookpretpark dat met de grond wordt gelijk gemaakt. Maar in de gloriedagen vas het pure fun. Je had enorm veel leuke attracties: waterpedalo's, loopbruggen, go-carts, trampolines, vliegende boten, .... Te veel leuks om op te noemen. En als kleine pagadder wou je zoveel mogelijk genieten van alles. Eten was dus bijzaak.

Helaas was het een feest en moesten we ook tussen het spelen door aan tafel gaan om te eten. En dat hadden ze in Dadipark iets handigs op gevonden. Men riep de familienamen af doorheen de luidsprekers van het park telkens er een nieuwe gang werd geserveerd. Dan werd verwacht dat je je speeltoestel verliet en je naar het restaurant begaf.

Maar tijdens het allereerste bezoek was er een probleem. Mémé had op haar naam gereserveerd. Toen we aan tafel moesten weerklonk door de luidsprekers: "Familie Demeiter wordt aan tafel gevraagd."

Maar niemand, noch onze neven of nichten, hadden er een flauw benul van dat meme Agnès "Demeiter" heette. Dus bleven we vrolijk verder spelen terwijl de boodschap nog enkele keren werd herhaald. Tot pa, ma en tantes en nonkels zich in het park begaven om ons te komen zoeken.

"Hebben jullie de boodschap niet gehoord?"
"Welke?"
"Om te komen eten?"
"Wel, het was toch een zekere familie Demeiter die moest eten. Ze hebben geen Ghillemyns of Vanden Brouckes vermeld!"

Het jaar nadien werd dit probleem opgelost en weerklonk in Dadipark.
"De families Ghillemyn en Vanden Broucke worden aan tafel gevraagd."

Maar ook nu kwam de boodschap niet door en mochten pa, ma en tantes en nonkels ons komen zoeken.

"Hebben jullie het niet gehoord?"
"Euh, nee, we zaten net in de glijbanen, en daar hoor je de luidsprekers niet!"

Wat natuurlijk geen waar was, maar we wilden de attracties niet verlaten. Helaas ligt het park er nu verlaten bij en zijn de luidsprekers voorgoed stil.

TG

Dadipark in de gloriejaren.


Dadipark in minder goede dagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten