vrijdag 22 mei 2015

De Doncomo's

Aandachtige bloglezers hadden zich gisteren misschien afgevraagd wie in godsnaam de Doncomo's waren die scoorden in levende tafelvoetbal en werden omgeroepen via de luidsprekers van de Overheule en Barakken?

Wel, de "Doncomo's" was de naam van ons team dat deelnam aan het tornooi in 2002 en ook de titel won! Ikzelf maakte deel uit van de ploeg, samen met o.a. Frank Acke, Geert Desimpelaere en Wim Coolsaet. Pa was de coach van dienst.

De naam van het team had pa bedacht en was eigenlijk de "Condomo's". Het was een leuke knipoog naar zijn favoriete wielerploeg Domo-farm frites. Maar de naam werd aangepast door de organisatie, te zeggen door de commentator van dienst die door de luidsprekers de hele buurt op de hoogte hield van het sportgebeuren. Wie vrolijk in zijn tuin zat, kon toch de scores volgen.

En die commentator had het toch wat moeilijk om  de naam "Condomo's" door de buurt te jagen. Je moet weten dat er heel wat oudjes wonen en dat er op zondag ook eucharistieviering is in de feesttent. Na twee goals voor de "Condomo's" was het welletjes en vanaf goal drie werd ons team definitief de "Doncomo's" gedoopt.

Dat gaf ons een boost want we versloegen ploeg na ploeg. Na iedere ronde kreeg je als prijs een enveloppe met zakgeld. En in afwachting van de volgende match was die enveloppe eigenlijk al opgebruikt. Toen we de beker binnen hadden we heel wat zakgeld gewonnen maar ook alweer uitgegeven.

Het jaar nadien trad onze ploeg opnieuw aan, maar in de eerste ronde lagen we al uit het tornooi.
Het kan verkeren.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten