vrijdag 1 mei 2015

Met onze Martin naar John Hiatt

Pa en ik hadden het wel voor akoestische optredens waarbij onze muzikale helden alleen met gitaar of piano het podium bevolkten. Na het fantastische optreden van Bruce in 2005, was het 2 jaar later de beurt aan een andere held van ons: John Hiatt.

Hiatt is vooral bekend omwille van zijn hit "Have a little Faith in Me". Maar de man heeft nog een hele hoop steengoede platen. Pa had die gelukkig ook in zijn collectie, en vaak als hij alleen met ons thuis was en dan smeet hij de liveplaat "Hiatt comes alive at Budokan" op.

"Dat is muziek hé gasten, dat is muziek."

Wij waren toen amper tien ofzo, en geloofden hem wel. Maar toen we in de loop der jaren meer en meer in zijn platencollectie doken, hoe meer parels we langzaamaan ontdekten. En Hiatt was er één van.

We twijfelden dan ook geen moment toen hij in 2007 naar de AB kwam, door pa en nog vele anderen bestempeld als de beste zaal van België. Hiatt kwam ook solo en dat was nog een reden te meer om langs te gaan.

En ook dit optreden was een topper. John Hiatt had een heleboel gitaren en een piano mee. Die laatste gebruikte hij maar één keer, voor zijn grootste hit.

Voor de rest speelde hij een hele reeks leuke nummers, waaronder "Master of Disaster" die op de gelijknamige plaat staat die ik had gekocht, en die pa eens uit mijn collectie had geleend.

"Nog een schoon nummertje dit, nietwaar Timmie?"

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten