vrijdag 11 september 2015

Dinant: Leffe

Dit weekend trekken we met de familie naar Dinant ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van mijn meme en pepe, de ouders van mijn ma. In een groot kasteel met een enorm domein er rond met vijs- en vaarvijver. We gingen er in 1997, 1999, 2001 en 2003 heen.



Waar we in 2003 met ongeveer 28 man in het kasteel waren, klokken we nu af op zo'n 40-tal stuks. Logisch, want in 2003 waren nog geen liefjes of aangetrouwden mee bij de kleinkinderen en waren ook de achterkleinkinderen nog niet gemaakt.

Een weekend met zo'n leger vraagt wat coördinatie en planning. Vooral voor eten en drinken. Onze Martin kweet zich ook steevast aan zijn vaste taak: ontbijt halen en naar de winkel gaan als dat nodig was. Nonkel Ferdy en nonkel Steven waren de anderen van zijn team. Voor het ontbijt en winkel moesten ze naar het centrum van Dinant, op zo'n kleine 3 kilometer van onze verblijfplaats. Ze namen de wagen om alle gerief mee te brengen en om rap heen en weer te zijn. Alhoewel.

Zij hadden deze taak niks voor niks gekozen. Dinant is de stad waar oorspronkelijk Leffe is ontstaan. De abdij van Leffe met het torentje dat op het glas en etiket staat is er te vinden (al moet je heel hard uitkijken of je rijdt het voorbij). En je hebt er het Leffe-café, waar je op je gemak kan uitrusten als je bijvoorbeeld naar de bakker bent geweest om koffiekoeken of als je inkopen bent gaan doen.

De taken ter plaatse zijn nog niet verdeeld, maar ik wil wel in het koffiekoekenteam. Al denk ik dat er nog kandidaten zullen zijn.

TG



Geen opmerkingen:

Een reactie posten