maandag 7 september 2015

Sun Parks De Haan

Deze zomer zijn we op reis geweest naar Center Parcs Erperheide. En voor mij heeft dit park toch wel de hoofdprijs weggekaapt van leukste vakantiepark dat ik al bezocht. Tot voor kort was die plaats weggelegd voor Sun Parks De Haan. In de gloriedagen tenminste, want vandaag de dag is het park enorm verloederd. Jammer, want we hebben daar fantastische tijden beleefd.

We zijn er ontelbare keren op reis geweest. Met het gezin, met vrienden en vooral met familie. Samen met tante Christa, nonkel Luc, Lien, Sam en Rob trokken we richting zee. Dankzij talloze kortingen en andere vertoefde we er verlengde weekends en ook midweken. Vraag me niet te tellen hoeveel keer we er waren, want het is denk ik niet bij te houden.



We namen steeds het grootste huisje gezien we met een bende van 10 op pad waren. De activiteiten lagen ook steeds min of meer vast. Op vrijdagavond installeerden we ons in het huisje en gingen we ook nog eens zwemmen! Op zaterdagvoormiddag stond een wandeling gepland naar Wenduine. We liepen door een bosje voor het park naar het strand, en wandelden zo naar het torentje. Op het terras van het zwembad dronken de grote mensen een aperitief terwijl wij ons uitleefden in de duinen.

In de namiddag reden wij met fietsen rond in het park en tegen de avond gingen we nog eens zwemmen en ook bowlen. Een bezoek aan de hamburgerkeet sloegen we ook nooit over. Op zondag werd dan bij goed weer gebarbecued. Een uitstap naar het zwembad mocht dan ook zeker niet ontbreken.

Voor de rest werd tussendoor geaperitiefd, speelden we gezelschapsspellen of met de gameboy. 's Middags was het soms tijd van een dutje. Voor onze Martin althans. Wij leefden ons wel uit op één of ander speelplein.

Dat Sun Parks ideaal was om te verblijven, mochten ook twee klanten van pa ondervinden. Toen deze vanuit het buitenland kwamen om een opleiding te volgen (of geven), liet pa hen in een huisje in Sun Parks logeren in plaats van in een hotelkamer. Toen ze na een werkdag konden ontspannen, zaten ze niet eenzaam op een hotelkamer. Ze konden nog volop ontspannen in o.a. het zwembad. Die gasten vonden dat blijkbaar fantastisch.

Helaas is de glorietijd van Sun Parks verdwenen. Wie op zoek moet naar een leuk vakantiepark, trekt dus beter naar Center Parcs wat mij betreft.

TG

Onze Martin en nonkel Luc ontfermen zich over de barbecue.


Een partijtje bowlen.


Even uitrusten van het sporten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten