dinsdag 22 september 2015

Johan Verminnen in de Sint-Martinuskerk

Een optreden waar pa ook aan de wieg van stond, was het concert van Johan Verminnen. Die trad in ooit op in de kerk van Moorsele. De opbrengst van het optreden ging naar de Basisschool in Moorsele, ten voordele van de computerklassen.

Het begon met een etentje bij een oude schoolkameraad van pa, Boudewijn “Boudie” Decraemer. Boudewijn is de manager van Johan Verminnen, en tijdens een zomerbarbecue bij hem thuis werd Johan Verminnen uitgenodigd, samen met Rik Vanwalleghem, de burgemeester van Wortegem-Petegem en ook de broer van Paul Verminnen en onze Martin.



Onze Martin en Paul Verminnen waren collega’s. Paul werkte in Zuid-Afrika en leerde hem kennen bij de firma FLIR. Toen pa voor Xenics ging werken, verloor Paul Verminnen plots zijn werk bij FLIR. Xenics was net op zoek naar een infrarood-kenner voor Zuid-Afrika en zo werd Paul opnieuw een collega van Martin. Eenmaal per jaar zakte hij af naar België en werd hij uitgenodigd op de barbecue.

En het was op één van die avonden dat Johan Verminnen te kennen gaf dat hij graag eens zou optreden in een kerk. Hij was nog op zoek naar locaties. Gastheer Boudewijn zei dat zijn gasten wel zouden helpen. De burgemeester van Wortegem-Petegem zou een optreden organiseren in zijn dorp, en pa in het zijne.

Enzo geschiedde. Pa nam contact op met de basisschool in Moorsele om te vragen of zij de organisatie op zich konden nemen. De opbrengsten van het optreden kon de school dan gebruiken voor het inrichten van computerklassen.
Meester Rik Lambrecht (later directeur Rik) zette zijn schouders onder het optreden en zo weerklonk “Mooie Dagen” en andere hits in de Sint-Martinuskerk.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten