zondag 20 september 2015

Koken met Dedullen

Ik heb eerder al heel wat favoriete restaurants vermeld. Kookte pa dan niet zelf? Jawel.

In het begin was hij gespecialiseerd in omeletten met patatten, kaas en andere. Ook de barbecue met specialiteit côte à l’os was zijn verantwoordelijkheid.



Maar toen we in 2006 met drie venten onder 1 dak gingen wonen,  begon hij toch wat meer achter de kookpotten te staan. Hij beslistte zelfs om een kookcursus te volgen.

Samen met zijn vriend Peter Dedullen gingen ze wekelijks bijleren in Sint-Theresia in Kortrijk. Ze waren de enige twee manneljke leerlingen tussen een bende vrouwen. En de heren legden hun vrouwelijke collega’s graag in de watten en voorzagen de klas geregeld van een verrassing in de vorm van een glaasje wijn of cava.

Dat Peter en pa de kooktoer opgingen, ging als nel de ronde. Vooral de vriendinnen van beide kookpieten waren benieuwd naar hun kookkkunsten. En daarom werden twee kookavonden georganiseerd waarbij een boel vrouwen mocht proeven van de gerechten. Eén avond vond plaats bij Peter thuis, en de andere bij ons. Het kot zat vol vrouwen, en gelukkig waren Japie en ik het huis uit. Eigenlijk waren we min of meer verplicht door onze pa.


TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten