woensdag 30 september 2015

Martin zijn reisgezellen: Geert en Marina

Ook met onze buren en vrienden Geert en Marina zijn we vaak eens op reis geweest. Hun dochters Elien en Arne hebben ongeveer dezelfde leeftijd als Jasper, Suzan en ik en dus hebben we heel wat samen gespeeld. We konden ook zomaar elkaars tuin binnenlopen omdat er een deel uit de omheining  was. Op die manier moesten we niet via de drukke straat om naar elkaar huis te gaan. Vandaag de dag lopen ook de kleinkinderen probleemloos naar de buren.



In 1996 geloof ik, trokken we naar Sun Parks in Mol. Het was winter en barkoud. Overal lag sneeuw en het grote meer was compleet toegevroren. Tijdens een mooie wandeling konden we er probleemloos over wandelen en gezinsfoto's maken op deze toch wel unieke locatie.

In 1999 trokken we naar Nederland. De pubertijd was volop in gang geschoten en Jasper en ik vroegen aan onze pa of we een playboy mochten hebben.

"Geen probleem, als je er zelf durft omgaan."

Mijn broer Jasper had toen lang blond haar en werd vaak voor een meisje gezien. Vooral in Italiaans restaurant Da Giani in Kortrijk geloofden ze maar niet dat hij effectief een jongen was. Jasper stak nog wat speldjes in zijn haar en stapte naar het winkeltje en kreeg probleemloos een naaktblad mee. Tijdens de wandeling bleven we thuis in plaats van mee te gaan op wandeling.

Jaren nadien gingen pa, ma, Geert en Marina nog eens op uitstap naar Engeland en andere, maar toen bleven wij thuis om naaktbladen en andere te lezen.

TG





Geen opmerkingen:

Een reactie posten