zaterdag 19 september 2015

Markt van Halluin

Mensen die op reis naar Frankrijk gaan, kennen ze wel: de gezellige marktjes met allerlei lekkernijen en leuks zoals petanqueballen en -accessoires. Daar krijg je het echte vakantiegevoel!

Eigenlijk hoef je niet zo ver te lopen om dit gevoel te beleven. Net over de grens, meer bepaald in Halluin, heb je elke zaterdagvoormiddag zo'n gezellige markt. Je kan er heerlijke kip aan het spit kopen (stukken lekkerder dan als je ze hier koopt), je vindt er kraampjes met olijven, standjes om gsms te deblokkeren en nog zoveel andere.



Pa was een klant van de markt en ging er geregeld met zijn vrienden Peter naartoe. Ze kochten er verschillende zaken zoals groenten en dergelijke, en nuttigden een aperitiefje in de vorm van een Picon. Een leuke uitstap.

Als we barbecueden op zaterdag, dan vond pa het altijd nodig om sardientjes mee te nemen van de markt van Halluin. Heerlijke delicatesse volgens hem. Maar aan het eind van het barbecuefestijn bleven de sardientjes gewoon verschoeperen op het vuur. Japie en ik lusten ze niet, en pa vergat dat ze er lagen of zat zo vol dat hij ze niet binnen kreeg. De overschot van de niet gebakken visjes stak hij in de diepvries. Waar ze in de vergetelheid belandden, want de volgende keer dat er gebarbecued werd, nam hij een nieuwe lading sardientjes mee.

Op de markt van Halluin vond hij ook eens een prachtig geschenk voor zijn zoon Jasper. Die is metaller en draagt van die zwarte bandshirts met de mooiste taferelen op. Pa vond een dergelijk t-shirt, maar in plaats van één of andere metalband op voor- en achterkant, prijkt niemand minder dan Johnny Halliday erop. In blote borst dan nog. Japie was in de wolken met het shirt.

Wie dus graag eens de vakantiesfeer wil opsnuiven en overheerlijke kip wil eten, één adres: de markt van Halluin op zaterdagvoormiddag. Vergeet zeker niet om een picon te proeven.

TG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten