dinsdag 9 december 2014

Born to be wild

Je kan deze week een Harley Davidson winnen op StuBru. Misschien iets voor onze Artuur want die is wel fan van moto's. Onlangs maakte hij de Supra Bazar onveilig, zoals je om onderstaand filmpje kan zien.



Ook opa Martin was wel fan van moto's. Het is te zeggen: tijdens zijn midelifecrisis toch. Toen die de kop opstak heeft hij zelfs een motor gekocht. Of beter gezegd: geruild! 

Het begon eigenlijk met een huis dat hij kocht. Wij woonden in Overheulestraat 220. Op een dag stond een huis schuin tegenover ons te koop: Overheulestraat 217. Mijn vader was zelfstandig en zocht een bureauruimte. Zo geschiedde dat hij Overheule 217 kocht en zijn bureau inrichtte in de living, terwijl wij als kids de rest van het huis voor ons hadden als er vrienden logeerden of als hobbykamer.

De toenmalige eigenaars van het huis verhuisden naar een appartement. Daardoor was de man des huizes genoodzaakt zijn moto weg te doen. Hij zocht tegelijk een nieuwe laptop als hobby. Pa kreeg dit te horen en stelde voor om één van zijn recente laptops te ruilen voor de moto. En de man des huizes vond dat prima.

En zo had midlife Martin in één klap een huis én moto. 
Maar veel heeft hij er iet mee getoerd. Enkele keren op meme haar koer, zoals de zeldzamen foto's onderaan demonstreren. Als vaderdagscadeau kreeg hij motorrijlessen, maar de moto bleek toch niets voor hem te zijn. Hij verkoos vier wielen boven twee. De moto werd van de hand gedaan en zijn korte bikercarrière was voorbij, net als zijn midlife crisis.

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten