zondag 14 december 2014

Rodenbach en garnalen

Op een zondag als deze gingen we nog graag eens naar de zee. Niet om aan het strand te lopen, maar eerder om de frisse zeelucht op te snuiven op de dijk en rustig te kuieren. Tijdens de herfst- en winterperiode heeft de zee ook iets magisch.

Ook papa trok op zondag graag eens richting kust. Zijn twee favoriete badplaatsen waren Wenduine en Oostende. Oostende is meer de stad waar je gaat om te winkelen, en Wenduine de gezellige gemeente waar je in de duinen kan wandelen en genieten van het zeezicht aan het rode torentje.

Op 18 oktober dit jaar, 4 jaar na zijn overlijden, ben ik met Elien en Artuur ook naar Wenduine geweest. Even uitwaaien aan het rode torentje en wandelen op het strand. Want op zo'n dag heb je alleen maar nood aan leuke herinneringen.

Eén ritueeltje hield papa Martin er altijd op na als hij naar de zee trok: een halve liter Rodenbach van 't vat en en verse garnalen. In Oostende kocht hij er aan de pier, om zich dan op het terras van café Rubens te settelen. In Wenduine ging zich op de Markt zetten in café De Beurs. Toen we klein waren, reden we rond met go-carts op het plein. Met ouder worden plaatsten we ons ook op het terras. EN nu nog. Een ritueeltje dat we hebben overgehouden en dat wel smaakt!

TG








Geen opmerkingen:

Een reactie posten