dinsdag 16 december 2014

Escargots

Dit weekend zijn we eens naar Auchan geweest. Het was een dubbeltje op zijn kant want in deze periode van het jaar kan het er superdruk zijn. Maar we hadden geluk, er was nog voldoende parking en je kon nog makkelijk rondrijden met je karretje. Opnieuw voldoende cava en wijn ingeslagen om de feestdagen te overleven.

Leuke winkel, Auchan. Op een boogscheut van hier en toch heb je telkens het vakantiegevoel. En je mag nooit gaan als je honger hebt, want dan kom je met dubbel zoveel buiten dan wat je echt nodig hebt.

Ik herinner me dat we vaak in de zomer zijn geweest, en dat na 20 uur. De winkel is open tot 22u00 en na 20 uur is het er enorm kalm. Pa had dan altijd wel een kartonnetje wijn mee om te proberen, want er zijn altijd acties. Net als echte Belgen hadden we een kar vol cola en water. Maar ook andere lekkernijen namen we mee naar huis: stokbrood, kaas, hesp, eendeborst, oesters, ...

Typisch voor onze Martin waren ook de escargots. Hij nam er altijd een pak mee naar huis. 's Avonds geurde de keuken naar look terwijl hij smakelijk de kleinigheden naar binnen speelde. Wij krulden onze neuzen terwijl hij glunderde van plezier.

Ik heb sindsdien wellicht nooit meer een escargot gegeten. Misschien eens tijd om het nog eens te proberen.

TG



Geen opmerkingen:

Een reactie posten