zaterdag 13 december 2014

Zoniënwoud

Vandaag gaan we eens dieper in op een accessoire uit Martin zijn wagen: de wc-rol. Misschien heb je je gisteren wel afgevraagd waarom hij dat liggen had en of hij dat ook echt nodig heeft gehad ....

Wel ...

Het was een typische weekdag in België. Pappie was de baan op voor een afspraak. Hij naderde Brussel toen hij wat beweging in de onderbuik gewaar werd. De eerste zweetdruppeltjes kwamen tevoorschijn op zijn voorhoofd want het voelde wel dringend aan. Hij hoopte vurig om vlot een afrit te vinden of een benzinestation en restaurant. Maar ... het was weekdag ... hij was nabij Brussel.

De auto's voor hem begonnen te vertragen en stil te staan. Idem voor de auto's naast en achter hem. Alles zat potdicht. Papa toen ook, maar dat ging niet al te lang meer mogen duren. Er kwamen meer en meer zweetdruppels tevoorschijn en de paniek steeg. Net toen het niet meer te houden was, viel hem te binnen dat de redding in zijn koffer te vinden was.

Hij gooide zijn wagen op de pechstrook, greep de wc-rol en stapte over de verkeersrails het Zoniënwoud binnen. Na een voor zijn doen ferme sprint pikte hij de eerste beste boom uit.

Even later was de opstopping in de onderbuik en op de baan weer verdwenen. Een opluchting.

Als je dus binnenkort eens langs het Zoniënwoud passeert, ga dan op zoek naar een boom die hoog boven alle andere torent. Want die is pas goed voorzien van natuurlijke grondstoffen.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten