dinsdag 6 januari 2015

1080° Snowboarding

Ik gaf in eerdere blogberichten al mee dat aan papa Martin niet echt een skikampioen is verloren gegaan. Creatief skiën, zoals bergopwaarts op 1 lat, dat kon hij wel! Maar voor de rest was het niet meteen om over naar huis te schrijven.

Hij heeft wel eens een snowboard-carrière gehad. Die duurde één namiddag.

Gisteren vertelde ik je over onze nintendo 64 en hoe wij die hebben bemachtigd! Hoewel pa eerst niet zo'n fan was van spelconsoles, was hij toch verkocht toen hij op de nintendo begon te spelen. Ons allereerste spel was Goldeneye, een "schietspel". Dat vond pa wel leuk, net als "International Super Star Soccer", een voetbalgame. Maar zijn favoriet was "1080° snowboarden".

Wij leenden dit "snowboardspel" van onze neven Sam en Rob, die ook een nintendo 64 hadden gekocht. Jasper en ik zaten samen in het Sint-Pauluscollege in Moorsele. Op deze school kan je terecht voor het eerste en tweede jaar secundair onderwijs. Deze school lag op anderhalve kilometer van ons huis, en dus konden we over de middag naar huis komen om te eten, en ook nog wat nintendo te spelen.

We zaten op Jasper zijn kamer te snowboarden toen pa kwam binnengewandeld. Hij zag het spel en wilde het meteen ook zelf proberen. Want sneeuwsporten waren echt wel zijn ding! Wij toonden het hem voor en hij probeerde zijn score te verbeteren. Maar na een tijdje moesten we terug naar school.
"Laat hem maar aan staan, ik zal nog een spelletje spelen en dan zet ik hem uit."

En zo trokken we naar school en lieten we pa achter op de piste. Toen we 's avonds thuiskwamen was hij blijkbaar nog maar net terug in het dal. Ons ma had pa zitten zoeken, en hem uiteindelijk gevonden bij de nintendo. Het was rond 16u00 in de namiddag. Hij was zo gefascineerd bezig met het verbreken van zijn persoonlijke record, dat hij de tijd compleet uit het oog verloren was.

Nu, gelukkig hoefde hij toen niet meer te voet naar het hotel te hotsen.

TG



Geen opmerkingen:

Een reactie posten