zondag 18 januari 2015

Da Romeo

Een luie zondag vandaag, maar het is niet echt het weer om iets anders uit te steken dan lekker in de zetel luieren en tv kijken. Ook deze middag hebben we pizza's gehaald, zodat we ook niet teveel moesten koken of afwassen. Een snipperdag mag ook eens.

Toen pa, Japie en ik onder één dak woonden, dan werd er in het weekend weinig gekookt. In de zomer sloeg pa wel aan het barbecuen, maar voor de rest werd er gerekend op de keuken van de Kameleon in Heule, De Vijfwegen in Roeselare, De Lange Muur in Dadizele of nog andere.

Als er al werd gekookt op zondag, dan gingen wij nog graag eens pizza halen. Onze vaste stek was Da Romeo in Gullegem, in de Koningin Fabiolastraat. De uitbater, Romeo vermoed ik, is afkomstig uit Italië en bereidt de pizza's ter plaatse. Naast pizza's liggen er nog veel lekkernijen in de toonbank, zoals lasagne, een favoriet van pa waar we het nog wel eens zullen over hebben.

Pizza Tiroliana, Diavolo, Funghi, ... we hebben ze allemaal geproefd. Pa vroeg ons voor hij vertrok welke pizza's we wilden eten.

"Al gelijk, zolang er maar geen ansjovis op ligt."

Maar hoeveel keer we het ook herhaalden, bij zijn terugkeer zat er wel altijd een pizza met ansjovis bij.

"Allee gasten, dat is toch lekker. Ik eet dat graag!"

Toen hij eerst nog ging aperitieven in de Kroone, plukten wij nog vlug alle ansjovis van de pizza. Toen we ze opwarmden, en nadien opaten, had hij nooit door dat de ansjovissen verdwenen waren. Hij moet dat blijkbaar echt lekker gevonden hebben.

Deze middag geen ansjovis, wel uien, salami, .... Nam jam

TG





Geen opmerkingen:

Een reactie posten