vrijdag 30 januari 2015

Op het dak

Het is vandaag dag op dag maar liefst 46 jaar geleden dat The Beatles hun laatste publieke optreden hebben gegeven. Niet in een concertzaal of stadium, maar op het dak van de Apple Headquarters (niet Apple de producent van Iphone en kompanen, maar het platenlabel van de Fab 4).

Op 30 januari 1969 besloten John, Paul, George en Ringo, ondersteund door toetsenist Billy Preston, een laatste keer zij aan zij hun repertoire te brengen. Niet volledig natuurlijk, maar een selectie van 5 nummers: Get Back, Don't Let Me Down, One after 909, I've Got A Feeling en Dig A Pony.

Het concert veroorzaakte lichte heisa in de straten van London en de politie legde zelfs het concert stil. Lennon sloot het concert af met de woorden: "I' like to say thank you on behalf of the group and I hope we've passed the audition."

Een historisch moment dat ook in pa zijn geheugen gegrift stond. Niet alleen omdat zijn favoriete Beatlesnummer ooit werd gespeeld (wil je weten welk, volg dan zeker onze blog) maar om de originaliteit ervan. Jaren later deed U2 trouwens hetzelfde in Los Angeles.

Toen we met The Bjètles bij meme op zolder repeteerden, dan kwam hij met het idee om toch ooit eens de instrumenten op het afdak van de school te plaatsen en dan Moorsele op stelten te zetten met onze muziek. Hij herhaalde het vaak "Allé gasten, we gaan dan eens op het dak spelen hé". Hij zei bewust we, want hij zou ongetwijfeld een nummer hebben meegezongen om in de voetsporen van zijn idolen te treden. Een jongensdroom die werkelijkheid werd.

We hebben het idee nooit uitgevoerd, en toen ook meme overleed verhuisden we van repetitiekot, en was het dak geen optie meer.

Een gemiste kans misschien, maar ... wie weet, op een mooie dag, zal het verkeer in Moorsele platliggen en zal je Beatlesgeluid horen in de Sint-Jansstraat en ver daarbuiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten