maandag 30 maart 2015

De Ronde: op verkenning

Jaarlijks trokken we met pa en een bende vrienden naar de start van de Ronde in Brugge. Maar vooraleer we daarheen afreizen, gaan we het parcours verkennen. Dat deden we op 2 april 2007 samen met pa. Japie en ik vergezelden hem met de wagen. Een verkenning met de fiets was niet aan ons besteed. We zaten allebei in ons laatste jaar en waren tijdens de week vaak thuis. Dus konden we makkelijk eens mee op uitstap.

We verkenden de kasseien en de heuvels (vanuit de wagen lijken ze alvast steil en zwaar, dus wat moet dat zijn op de fiets!). Uiteraard hielden we nu en dan een stop in één of andere herberg!

Maar ook op de kasseistrook van de Haaghoek hielden we halt omdat de koers er passeerde. Uiteraard niet de Ronde zelf, maar de 3-daagse van de Panne. De eerste rit passeert een stuk op het parcours van de Ronde, waaronder Haaghoek. We bleven staan en hoorden de helicopters. Pa langs de ene kant van de baan, en wij aan de andere.

Maar dan moest Japie plots pipi. Hij vond niks beters dan zich in de gracht te stellen. Net op dat moment komt ook de koers voorbij. Ik heb het plaatsje gelukkig kunnen vastleggen want bij mijn weten is dit helaas nooit live in beeld geweest. Je ziet het in de fotoreportage hieronder.

We maakte na de Haaghoek nog een stop op de Muur (niet met de wagen maar te voet!) om ééntje te drinken, en daarna gingen we eens op bezoek bij Elien thuis. Zij woonde nog in Herzele bij haar ouders, en het was de eerste keer dat pa en Japie Elien haar ouders en zus hebben ontmoet. Pa kwam toe in een hippe, University sweater met een kap. Hij had die ooit eens gekocht samen met mijn zus Suzan, die hem eens wilde pimpen.

Het parcours werd goedgekeurd en de zondag nadien won Alessandro Ballan de Ronde, in een beroemde spurt met Leif Hoste. Niet de mooiste Ronde die ik heb gezien, maar wel één die me is bijgebleven.

TG


Een stop onderweg


Op de Haaghoek


Sanitaire stop middenin de wedstrijd




Geen opmerkingen:

Een reactie posten