donderdag 19 maart 2015

Uit Martins videokast: L'auberge espagnole

Pa was wel te vinden voor actiefilms met helden als James Bond en Bruce Willis. Maar  het meest hield hij eigenlijk nog van buitenlandse (niet-Amerikaanse) filmpjes. Zo had ik het al eens over het magnifieke Bienvenue Chez Les Ch'tis.

Een andere lieveling uit zijn videokast is L'auberge espagnole. Een film uit 2002 die de avonturen van de Fransman Xavier volgt terwijl hij op Erasmus gaat in Barcelona. Samen met zijn huisgenoten die uit verschillende landen komen (Zweden, Duitsland, UK, België, ...) ontdekken deze fantastische stad, waar ook pa dol op was. In 1999 is hij er ooit samen met ma geweest, en het was meteen een stad waar hij aan verkocht was. Elien en ik zijn er in 2011 geweest en het is echt de moeite!

Net als de film trouwens, die echt geniale momenten bevat. Zo komt de broer van de Engelse studente Wendy eens op bezoek bij zijn zus, en zie je mooie manieren van de Britten in het buitenland.

Wat weinigen misschien weten, is dat er ook een vervolg is op deze film, namelijk "Les Poupées Russes". Pa was er lang naar op zoek, tot Elien en ik hem eens op de kop konden tikken. En ook het vervolg van "L'auberge espagnole" behoorde zonder twijfel tot één van pa zijn lievelingsfilms. Hier zijn de personages enkele jaren ouder en zijn ze weer allemaal terug in hun eigen land. Hoofdpersonage Xavier vindt zijn draai niet meer en ligt in de knoop met zichzelf terwijl hij de ware liefde zoekt!

Er wordt koud weer voorspeld dit weekend, dus ideaal om lekker binnen voor de tv te zitten. Wie nog op zoek is naar twee onvergetelijke films, zeker "L'auberge espagnole" en "Les Poupies Russes" eens proberen.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten