vrijdag 20 maart 2015

Uit Martins videokast: L'arnacoeur

Gisteren had ik het over "L'auberge espagnole" en "Les Poupées Russes". Daarin speelt de Franse acteur Romain Duris de hoofdrol als Xavier, de student die er even uit wil en op Erasmus gaat. Wat later in zijn leven kan hij geen weg met zichzelf op zoek naar een geliefde.

In "L'arnacoeur" uit 2010 is diezelfde Romain Duris te zien. En ook daar gaat hem niet voor de wind in de liefde. Al zorgt hij daar zelf voor. Alex, zijn personage, is namelijk gespecialiseerde in het verstoren van slechte relaties. Hij wordt ingehuurd door bijvoorbeeld schoonvaders die hun dochter niet graag zien huwen met hun aanstaande schoonzoon. Alex en zijn team gooien dan roet in het eten. Tot hij uiteraard zelf verliefd wordt op zijn "klant", Vanessa Paradis.

Een mooie film die ik via pa heb leren kennen. Pa zelf zag hem voor het eerst in 2010 tijdens een trip naar Canada. Tijdens de lange vliegreis heeft hij hem zelfs twee keer bekeken. Hij belde me op met de vraag of ik hem voor hen kon kopen zodat hij er thuis nog een paar keer kon naar kijken. 

Ik heb overal rond gezocht, maar vond hem niet meteen in de Belgische winkels. Pa zelf vond hem dan uiteindelijk in Rijsel, maar helaas waren daar geen Nederlandse ondertitels bij. Het was waarschijnlijk één van de laatste films die hij ooit heeft gezien.

Ik heb de film pas bekeken toen VRT hem vorig jaar eens op de buis bracht. En het is terecht ook één van pa zijn favorieten. Dus nog een tip voor dit koude weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten