woensdag 25 maart 2015

Met pappie naar Parijs: Place Saint André des Arts

Vandaag gaan we van Place Dauphine iets meer naar beneden, onder de Seine (als je het vanop de kaart bekijkt). We stappen over de Pont Saint-Michel (bij de Notre-Dame) tot bij het beeld van Saint-Michel. Ook wel gekend als de Groene Michel vanop de sigaretten.

Aan de Groene Michel gaan we rechts tot aan het plein Place Saint André des Arts. Een leuke en gezellige bedoening waar je bij goed weer buiten kan eten. En dat was het geval in 2008, toen pa en ik voor het eerst naar de tour gingen kijken. In de voormiddag hadden we een gezellige brocante markt bezocht (morgen meer hierover) en ook de Sacré-Coeur. Daar kregen we het aan de stok met opdringerige verkopers (volgt ook zeker nog). Vervolgens passeerden we nog langs de Moulin Rouge (een superette met een molentje op) en stapten we in de metro naar Saint-Germains des Prés. Wat pa bestempelde als de côté van de echte Parisiens. Hij leerde die, en nog heel wat andere plaatsen, kennen via zijn toenmalig werk.

Op Place Saint André des Arts plaatsten we ons op een terras onder de bomen en aten we een schoteltje oesters en "canard". Zalig onder een zomerse zon!

In 2011 ging ik er nog eens met Elien, maar toen was het helaas regenweer. We aten iets in een bistro en doken toen een straat aan het plein in, Rue Saint André des Arts. Vol met leuke cafés en kleine shops waar je kunstposters en kunstpostkaartjes en nog veel meer kan kopen. Echt eens leuk om te doen.


TG

Place Saint André des Arts: gezellig lunchen onder de bomen


Ook 's avonds is het plein blijkbaar de moeite om te bezoeken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten