zaterdag 11 juli 2015

Bingo

Eén van mijn vrienden trad onlangs toe tot de club van 30 en dat hebben we vandaag gevierd. Samen met de partners en ook de kids. Speciaal voor zijn 30ste hadden we heel wat pakjes voorzien: een nieuwe pyjama, een witte oude opa-slip en dito marcelleke, een slaapkussentje met bijhorend masker, verzorgingsmaskers, een fleecedekentje, eau de cologne en .... een bingospel!

We hebben het deze namiddag alvast ingewijd en het is wel leuk om doen. Dus als we 70 zijn, weten we alvast waar we onze tijd aan zullen spenderen.

Maar niet alleen in rusthuizen wordt vaak bingo gespeeld. Ook op reis steekt het vaak de kop op. Zo ook in Spanje, meer bepaald in Almeria waar we in 1995 op hotel gingen met ons gezin. Een echte strandvakantie, met 's avonds ook de nodige randanimatie.

We zaten in een grote zaal met onze formuliertjes voor ons. Op het podium zat iemand aan de ballentrommel te draaien, terwijl een ander de cijfertjes voorlas die uit de trommel rolden. En na 3 ballen stond er plots ééntje recht uit het publiek, en riep "Bingooooo". De animatoren vooraan keken verbaasd op, net als iedereen in de zaal. Na 3 ballen al bingo, dat was onmogelijk! De gelukkige liep naar voren en stapte het podium op. Hij toonde zijn kaartje, en de juryleden legden uit dat je pas Bingo had als je een volledige rij met nummertjes had. Niet één enkel cijfertje. Heel de zaal proestte van het lachen. Wie kent nu in godsnaam de spelregels van bingo niet?

De man stapte weer naar zijn plaats en kwam naast ons zitten.
Je raadt het al: de fantastische bingo-speler was niemand minder dan onze Martin.

"Allee Martin, je weet toch dat je bij bingo meerdere nummertjes moet hebben!"
"Goja, ik dacht dat ik mijn nummertje vooraan moest gaan halen om op het nummertje op mijn formuliertje te leggen. Bij de WW (club van Weduwen en Weduwnaars, waar ook mee Agnès lid van was" ging dat toch zo."
"Doe gewoon als de rest, en neem een balpen."

Hij deed verder, maar mocht helaas het podium niet meer op gezien zijn nummertjes niet uit het trommeltje rolden.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten