donderdag 16 juli 2015

Met pa op vakantie: Kasteelfeesten

Toen pa zich over Japie en mij ontfermde, werden we eens uitgenodigd op het kasteel in Moorsele voor een kasteelfeest. De eigenaar van het kasteel, Michel Bohez, was ook lid van de Behaarde Borsten en hij nodigde in de zomer de bende en nog wat genodigden uit voor een barbecue.

Hij had een grote tent in zijn tuin gezet en ook een springkasteel voorzien voor de kleinsten. Het was voor ons wel een belevenis om het kasteel en ook de tuin te bezoeken, want dat was al die jaren gesloten terrein. Als kleine pagadder hadden we er al 100den keren langs gepasseerd op weg naar school.

Het feest duurde langer dan gepland. Wat wellicht aan de grote dorst van de behaarde borsten zal gelegen hebben. Na de aperitief, barbecue voorzag de heer des huizes ook nog dessert en liet hij een avondmaal aanrukken omdat de avond al begon te vallen. Hij liet in extremis ook extra vaten bier aanrukken want de mooie zomerzon zorgde voor een grote dorst!

Op het eind verzamelde iedereen zich rond de tapkraan en ook onze pa en nonkel Steven waren aanwezig. Hun echtgenotes zaten toch ver weg op kamp, dus de heren hadden geen uur om terug huiswaarts te keren. Al konden ze wel wat hulp van neven en zonen gebruiken.

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten