zaterdag 18 juli 2015

Notenleer

Onze Martin die hield van muziek en was zelf enigszins muzikaal aangelegd. Hij kon gitaar spelen en probeerde nu en dan ook te zingen (zie Martin op het podium: stand by me). Maar een echt uitgebreide muziekcarrière heeft hij nooit beleefd.

Nochtans was de start goed, want onze Martin volgde muziekles in de muziekschool naast zijn huis. Daar volgde hij onder andere ook judo. Meme Agnès schreef haar zoon ook in voor notenleer, wat niet echt volgens de zin was van haar zoon.

Maar hij moest luisteren naar zijn moedertje, en dus volgde hij braaf de lessen notenleer. Maar op den duur kreeg hij er totaal geen zin meer in, en veegde hij zijn voeten aan de lessen. Toen de examens op het einde van het schooljaar naderden zag hij alvast zijn kans schoon. Hij probeerde een zo slecht mogelijk resultaat neer te zetten, en met succes. Hij was gebuisd en zou het jaar nadien geen notenleer meer moeten volgen.

MAAR ... tijdens de examens en deliberatie stond meme Agnès in voor de catering. De leerkrachten van de muziekschool schoven aan aan haar tafel om te eten en te drinken na al het noeste werk. Meme sloeg een praatje met de leerkrachten en die kregen te horen dat haar Martinus gebuisd was.

De leraar notenleer ging bij mémé zitten
"Is Martin jouw zoon, Agnès?"
"Ja, maar hij is er niet door."
"Kom, kom, we gaan daar een mouw aanpassen! Jij zorgt ook zo goed voor ons."

En zo werd het rapport nog aangepast en mocht Martinus naar het volgende jaar notenleer!

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten