woensdag 8 juli 2015

Feest op de Platse: Springkastelen en buikglijden.

Wat de Feeste op de Platse zo uniek maakt, is de fantastische randanimatie voor de kinderen in de straten rond de Platse. Die staan vol met de mooiste springkastelen in zowat alle vormen en kleuren. Zo zag ik er al autobussen, luchtballonnen, piratenboten. Zowel voor kleine pagadders als grotere sloebers. Maar ook rodeostieren en sumoworstelen kwamen er aan te pas.

Leverancier van dienst was Dewilde uit Diksmuide. Jaar op jaar kwam de man langs, en elke keer opnieuw bracht hij meer materiaal mee en nog gekker dan het jaar voordien.

Pa kon het zeer goed vinden met de man, Manuel. Zelfs één keertje te goed, toen hij samen aan de cocktailbar stond en besliste om zijn vriend naar huis te voeren. Een onweersbui maakte een eind aan de uitstap, en aan zijn wagen (zie blogbericht Saab 9-5 Estate).

Dat was hetzelfde jaar dat pa op Feeste op de Platse verantwoordelijk was voor de wereldrecordpoging buikglijden. Mijn vriend Tom en ik hielpen een handje, en lieten de kandidaten één voor één glijden om een immens lang springkasteel van Dewilde dat voor de gelegenheid werd ingezeept. We werden geassisteerd door twee deurwaarders en ook VTM kwam langs om de poging in het nieuws te brengen.

Na de recordpogingen werd het kasteel bevolkt door jonge lieden die vrolijk sprongen in het schuim. De deurwaarders, wiens taak er eigenlijk al enkele uren opzat, amuseerden zich zo, dat ze nog steeds aanwezig waren op één van de terrassen van de Platse. Ze reikten de prijs uit aan de winnaar, terwijl verantwoordelijk pa ondertussen taxichauffeur speelde. En dat zal zijn wagen geweten hebben!

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten