dinsdag 14 juli 2015

Met pa op vakantie: kajakken

In datzelfde jaar, 1999, gingen we als uitstap met pa nog eens het water op. We trokken naar de Lesse om die met de Kajak af te varen. Hij reserveerde een plaatsje op de camping in Anseremme zodat we de avond voordien al konden arriveren en slapen in de tent.

We vertrokken tijdens de middag installeerden ons wat later langs de Lesse op de camping. We reserveerden twee boten om de dag nadien te kajakken. Eén voor 2 personen en 1 voor 1 man. En 's avonds gingen we als zo vaak op restaurant. Langs de oevers van de Maas genoten we van een pizza en cola, en pa wellicht van iets sterkers.

De dag nadien waren we vroeg uit de veren om ons naar het stationnetje te begeven. Daar namen we de trein naar het vertrekpunt. Ik nam de aparte kajak, en pa en Japie de andere. Onderweg werd ook wel eens gewisseld. En gestopt om ééntje te drinken uiteraard.

Zo heb je enkele campings waar je kan uitrusten en een hapje eten. En drinken uiteraard. Bijna nabij het einde van de afvaart heb je ook een kasteeltje en een soort watervalletje. Op die plek keren heel wat kajaks om. Wij niet, maar dat belette ons niet om toch op het droge post te vatten. In het kasteeltje kon je je op het terras plaatsen om iets te drinken. Terwijl kon je de kajaks in de gaten houden, die al dan niet konden omkeren. Wat wij dus deden.

We vaarden de Lesse af zonder problemen en keerden tegen de avond huiswaarts. Naar mémé Agnès ongetwijfeld.

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten