zondag 19 juli 2015

Onze Martin sport: zwemmen

Eén van pa zijn favoriete sporten zal ongetwijfeld zwemmen zijn geweest. Zeker de laatste jaren, want voor zwaarlijvige mensen is zwemmen een ideale sport. Maar nog voor hij wat uitzette in de buikregio, was pa vaak te vinden in het zwembad. In Moorsele, waar je enkel lengtes kon zwemmen en de bar eigenlijk de grootste attractie was. Maar ook in het zwembad van Heule, waar we vaak op zondagvoormiddag gingen zwemmen samen met tante Christa, nonkel Luc en onze neven Samen en Rob en nicht Lien.



Onze Martin maakte er een sport van om een complete lengte (25 meter) onder water te zwemmen. En dat lukte hem aardig (naarmate de jaren vorderden, hoe meer de lichaamsinhoud ook toenam). Hij had een speciale zwemstijl, die hij had gezien in de film "Waterworld" van en met Kevin Costner. In die film speelt Costner een mutant met soort zwemvliezen tussen de tenen. Hij zwemt door speciale bewegingen te maken met zijn achterste en zijn benen. Die stijl had pa ook aangeleerd.

Naast de speciale zwemstijl, had hij nog een specialiteit. Namelijk bommetje. Hij zette zich op de springplank of het blokje en dook als een bolletje (zeg maar bol) het water in. Wij volgden aan de hand van een zwembril de gebeurtenissen onder water. Beetje te vergelijken met een kernbom. Eenmaal boven zagen we liters water over de rand van het bad lopen. Best sierlijk

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten