vrijdag 24 juli 2015

Hollands toilet

Beste blogvolgers,

mijn excuses maar jullie zullen gemerkt hebben dat de berichten de afgelopen dagen een beetje door elkaar stonden. Dat komt omdat Elien, Artuur en ik er een midweekje tussenuit waren, naar Center Parcs Erperheide. En ik had enkel internet op mijn gsm, en daardoor was het correct plaatsen van berichten iets moeilijker.

Daarom nog eens een overzicht van de week:

Maandag: Onze Martin sport: tennis
Dinsdag: Onze Martin sport: Judo
Woensdag: Verkiezingen
Donderdag: Handtekeningen 

En vandaag gaan we het over de Hollandse toiletten hebben. Zowat het enige minpunt aan ons verblijf in Center Parcs. Het park, de voorzieningen, de kinderanimatie, het eten, ... waren allemaal tip top in orde. Helaas was naar het grote toilet gaan in je eigen huisje niet echt plezant. Dat door de aanwezigheid van "Hollandse toiletten" waarbij je grote boodschap eerst op een platformpje terechtkomt alvorens je hem kan doorspoelen in het water. Zo mag je eerst nog genieten van het zicht en aroma.

Die Hollandse toiletten, daar had onze Martin absoluut een hekel aan. Ook met hem en het hele gezin zijn we vaak naar vakantieparken getrokken. En je hoorde hem steevast brullen.

"Godver, weer zo'n Hollands toilet. Ik haat die! Kan ik niet echt gezellig op toilet zitten 's ochtends."

Want dat was wel zijn ritueel. 's Morgen werd hij als laatste uit bed geroepen door ma, omdat hij het meeste tijd van al nodig had in de badkamer. Niet voor de douche, niet voor de wastafel maar voor de wc-pot. Daar kon hij makkelijk een uur vertoeven met zijn krant. En dat was best ambetant als wij nog in de badkamer moesten. Nochtans hadden we thuis 2 toiletten. 1 in de badkamer en 1 aparte. Maar die laatste vond pa niet gezellig om de krant te lezen en hij gebruikte liever die in de badkamer. Zo kon hij de rest van het gezin op stang jagen als die de badkamer nog dringend nodig hadden.

Zijn ochtendritueel werd dus enkel op Hollandse toiletten serieus ingeperkt.
"Die verdomde platformpjes. Waar is dat goed voor! Om je pakketje eens goed te ruiken en te bestuderen?"

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten