woensdag 15 juli 2015

Met pa op vakantie: Walibi

Naast restaurantbezoeken en waterpret, bezochten we ook wel eens een pretpark met pa toen hij op ons moest letten terwijl Suzan en ma op Chirokamp waren. In 1998 bezochten we Walibi in Waver.

1998 is ook het jaar van het WK Voetbal in Frankrijk. Op dit kampioenschap werd pa zijn favoriete doelpunt ooit tegen de netten geknald (zie blogbericht "Dennis"). De finale Frankrijk-Brazilië volgden wij live met hem, nadat we eerst het straattheaterfestival in Menen bezochten. In die finale smeerde gastland Frankrijk Brazilië een 3-0 nederlaag aan. Feest in Frankrijk en daarbuiten.

Zo ook in Walibi. Toen we de Radja River trotseerden met de ronde bootjes, waren we vergezeld van een bende Fransmannen. Die zongen heel de rit vrolijk in koor "Et un, et deux, et trois-zero!!!!!"
Op den duur begon ook pa mee te zingen.

Naast de Radja River, bezochten we nog een hele hoop andere attracties. Behalve de splinternieuwe "Dalton-error", waar je zo'n 40 m hoog wordt getild in een karretje om dan een vrije val te beleven. We stonden erbij, keken er een paar keer naar, en besloten om deze links te laten liggen.

Naast de "Dalton-terror" had je een parapluutjesattractie waar je maar de helft zo hoog werd getild en zacht naar beneden werd gebracht. En dat was voor ons drie al meer dan voldoende. Rollercoasters waren voor pa geen enkel probleem, ook voor ons niet, maar de vrije val was echt veel te veel.

We besloten dan maar om te verfrissen in Aqualibi. Want water, daar was pa iets meer voor te vinden!

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten