dinsdag 7 juli 2015

Feest op de Platse

Dit weekend is het opnieuw feest in Moorsele. Zaterdag is er Klein Tokyo waarbij de Platse wordt omgetoverd tot een klein festivalterrein. Zondag is het dan een echte familiedag: schlagerzangers op het podium en een heleboel kinderanimatie in de starten van Moorsele. Beide feesten vinden plaats tijdens het tweede weekend van juli en worden grotendeels ondersteund door gemeente Wevelgem en Moorsele Onderneemt, de voormalige VZBM.

Toen pa nog deel uitmaakte van de VZBM, werd Feeste op de Platse in 1997 verder gezet nadat het een jaar voordien werd opgericht in het kader van 950 Moorsele. De VZBM ging verder op dit elan, en de Feeste op de Platse vond eerst plaats tijdens het eerste weekend van september. Voorzitter Koen, secretaris Pa en de leden van de VZBM organiseerden een feest dat door jong en oud werd gesmaakt! De formule bestond uit optredens op het plein zelf, en dan kinderanimatie in de starten errond. Er was kindergrime en talloze prachtige springkastelen. Jaar na jaar groeide dit evenement!

Op een bepaald moment verhuisde Feeste op de Platse naar het begin van juli in plaats van september. Klein Tokyo, een event dat plaatsvond eind juli-begin augustus, ging dan door datzelfde weekend begin juli, maar dan op zaterdag. Zo werd het feest gebundeld.

We hebben heel wat leuke herinneringen aan Feeste op de Platse en onze Martin en die gaan we met alle plezier ook op je loslaten!

TG

De Platse van Moorsele loopt gezellig vol!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten