woensdag 25 februari 2015

Batmobiel

Ik had het er al meerdere keren over dat pa toen we jonger waren vaak voor zijn werk op reis moest naar Engeland. Bij zijn terugkeer bracht hij dan cadeautjes mee. Cd's voor hemzelf, meestal een doos met kleine parfumflesjes voor ma en dan speelgoed voor ons. En dat varieerde.

Hij bracht vaak videocassettes mee (je-weet-wel, van voor de dvd) van films die al in Engeland verschenen waren, maar bij ons nog niet. Probleem was wel dat er geen ondertitels waren en we soms maar de helft van een film snapten.

Maar daarnaast bracht hij ook actiefiguurtjes en gadgets mee, van de Turtles enzo. Popjes die we nu nog steeds hebben en die bij ons ma in een grote bak verzameld zitten. Met al die figuren en gadgets die pa uit Engeland meebracht spelen nu zoveel jaar later zijn kleinkinderen.

Gisteren nog plukte Artuur er een souveniertje uit Engeland uit. Hij kwam aangelopen "Autootje, autootje". Hij hield inderdaad een autootje in de hand, maar geen gewone. Het is een replica van de batmobiel uit de allereerste batman-film uit 1989 van Tim Burton. Toen was de Batmobiel nog een cool voertuig. Pas sinds de derde film, "Batman Forever" was het hek helemaal van de dam.

Dit kleine autootje heeft al kilometers gereden. Als kleine pagadders hebben we er veel mee zitten rijden. Op autobanen, in playmobiel en lego-constructies, ... Het is intussen al wat afgesleten. Oorspronkelijk was het autootje pikzwart en intussen is er al heel wat lak af.

Maar opa's cadeautje uit Engeland heeft na al die jaren nog niks aan speelplezier ingeboet!

TG



Geen opmerkingen:

Een reactie posten