maandag 10 augustus 2015

Barbecue met de buren

Heb je ook het gevoel dat de zomer vroeger anders was? Als kind had je het gevoel dat het tijdens de grote vakantie altijd mooi weer was, en dat je alle dagen tot laat in de avond kon buiten zitten. Het zal toen ongetwijfeld ook wel geregend hebben, maar om één of andere reden zijn die dagen uit het geheugen gewist. Op die manier blijven enkel de zonnige dagen en avonden over.



En op één van die zonnige avonden hielden we onze jaarlijkse barbecue met de buren. Samen met Geert, Marina, Elien, Arne, Mia, Hubert, Christa, Dirk, Stephaan, Bert, Frans, Judith, onze Martin, ma, Japie, Suzan en ik. Jaarlijks werd van locatie gewisseld tussen het huis en tuin van Geert en Marina, Christa en Dirk en het onze.

En dat was altijd wel leuk, omdat we dan met iedereen in de weer waren om inkopen te doen, de tafels te versieren en dergelijke. De drie mannen, Geert, Dirk en onze pa, die stonden achter de barbecues om het vlees te bakken. En na het eten was het de beurt aan de kinderen! Dan spietsten we hopen marsh-mellows aan een stokje en hielden we die boven de smeulende kolen tot ze smolten en een beetje bruin zagen. Je kon er je echt ziek aan eten.

Daarna vlogen we in bed en bleven de grote mensen nog wat op. Ze konden lawaai maken tegen de sterren op, want de buren zouden in alle geval niet klagen.

Anno 2015 zou er alvast een hele bende op de barbecue zijn, en dan vooral kleine marshmellow-etertjes. Zowel Elien, Arne, Japie, Suzan en ik hebben voor kleine kabouters gezorgd met Briek, Gust, Nette, Leine, Jef, Ella, Robbe, Lou en Artuur. Helaas hebben buurman Hubert en onze Martin intussen de feesttafel verlaten.

TG


Onze Martin aan de barbecue bij de buren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten