donderdag 6 augustus 2015

Festival Dranouter: Stijve tepels

In 1998 ging voor het eerst naar Folkfestival Dranouter, samen met pa en ma. Op vrijdagavond waren er wat leuke optredens van Axelle Red en Suzanne Vega. Vooral die eerste is me bijgebleven.



De optredens vonden plaats in de grote tent. Die was toen nog een tikkeltje kleiner dan de huidige "kayam", de reusachtige tent die nu de mainstage is op Dranouter. Het publiek lag en zat vooral gezellig op de grond of in een ligstoel. Een apart zicht, maar wel zeer aangenaam om een gezapig concert mee te pikken. Want alles werd ook getoond op grote schermen nabij het podium. Zo kon je de artiesten goed zien. Tot in de kleinste details, zoals het geval was bij Axelle Red.

De roodharige zangeres stond op het podium in een blauw topje, hoewel het die dag niet bijster warm was. Na ieder nummer werd er geapplaudisseerd. En daar was Axelle Red wel van aangedaan, want wie goed keek op de schermen, zag duidelijk haar topje zwellen in de tepelregio. En dat was pa en ook het grootste deel van het mannelijke publiek opgevallen. En daardoor steeg het applaus na elk nummer. De mannen in de tent keken elkaar met begrijpende blikken aan en klapten met volle kracht in de handen. En Axelle Red was meer en meer onder de indruk van het enthousiaste publiek.

Na Axelle Red volgde folkzangeres Suzanne Vega. Niet in topje, maar met een trui met dikke col. Het applaus voor Suzanne was bijgevolg iets minder luid dan voor Axelle Red.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten