vrijdag 14 augustus 2015

Martins gadgets: videocamera

Ik had het al over onze Martin zijn passie voor gadgets en snufjes. Hij heeft er zoveel bij elkaar gespaard, dat we bijna ee
n blog alleen al zouden kunnen wijden aan zijn collectie. Wij gaan er de opvallendste uitpikken en even bespreken.



We beginnen bij zijn videocam

era. Hij heeft verschillende apparaten gehad die beelden konden schieten, analoog of digitaal, infrarood of gewoon. Zijn allereerste was een gewoon analoog toestel. Hij had deze gekozen, nadat één van zijn beste vrienden Vincent Bonte eerder al eenzelfde exemplaar had aangeschaft. Dit was een vaak toegepaste techniek van pa.


Hij liet zijn vriend eerst zorgvuldig alles bestuderen en vergelijken. Pas toen die overtuigd was, en een toestel aanschafte, kocht pa hetzelfde.

"Als Vincent dat koopt, dan zal dat wel in orde zijn."

En zo kocht hij een videocamera die hij altijd meenam op reis. Op die manier hebben we nog leuke reisverslagen van de gezinsreizen naar de Eurocampings in Frankrijk, uitstap naar Eurodisney en andere. De films zette hij dan over naar grote, VHS-cassettes zodat we ze op onze videorecorder konden bekijken. Bepaalde ervan hebben we nog steeds liggen en zullen ongetwijfeld wel grappig zijn om later te bekijken met onze kinderen, om te zien hoe sterk ze al dan niet op ons lijken.

Pa zelf die staat er ook af en toe eens op, want zijn zoon Japie was altijd wel ergens in de buurt om zijn pa te vragen of hij ook eens mocht filmen.

"Makkiknekeer" is zonder twijfel de meest voorkomende zin om al de films.

Helaas heeft de camera het al begeven, en kunnen we ook heel wat van de beelden niet meer afspelen. Maar gelukkig heeft zijn vriend Vincent net hetzelfde toestel!

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten