donderdag 27 augustus 2015

Martyn en Martin

Na de castaway party van Tom Robinson in 2005 organiseerde pa ook nog een tweede concert. Op vrijdag 11 november 2005 ontving hij de Welshman Martyn Joseph in de Jeugdclub in Wevelgem. Pa had Martyn Joseph leren kennen tijdens de Castaway Party van Tom Robinson in Dranouter in 2002. Daarna had hij een paar keer een concert van hem bezocht.



Net zoals bij Tom Robinson in 2005 werd het podium van de Jeugdclub versierd met planten en andere  attributen. Achter hem werd ook een valse muur gezet waaraan kaders werden gezet en pa plaatste ook een klein lampje van mémé Agnès op het podium. De inspiratie voor dit decor had hij van een dvd van Bruce Springsteen die bij het album “Devils & Dust” zat. Daar speelt The Boss enkele nummers van de plaat akoestisch in een leeg huis. Hij zit op een stoel en achter hem schijnt een klein lampje. Aan de muren hangen lege kaders.

Het decor was ook Martyn Joseph opgevallen en die vermelde dit in een nummer. Tijdens het magnifieke Thunders & Rainbows zingt hij over de Hairy Chests and “The Lamp on the Left, just like the Boss”. Het concert werd opgenomen en heb ik nog integraal op cd.

Tijdens het optreden draagt Martyn Joseph ook een nummer op aan Marina, buurvrouw en goede vriendin van onze pa. Marina stond in voor het eten en drinken van Martyn Joseph en die was in de wolken door de ontvangst.

Pa had de smaak voor het organiseren van optredens te pakken en dacht na over een concept om de muzikale scène in Moorsele nieuw leven in te blazen. Hij bedacht het concept Zangzaad waarmee hij op vaste tijdstippen in OC De Stekke optredens zou organiseren voor beginnende en gevestigde talenten. Het idee kreeg hij vanuit Sint-Elooiswinkel waar geregeld op zondagnamiddag optredens werden georganiseerd en waar pa nu en dan naartoe ging.

Zangzaad heeft pa nooit kunnen opstarten, maar in 2011 werd een herdenkingsconcert ter ere van hem georganiseerd door vrienden. Eén jaar na zijn overlijden kwamen vrienden, kenissen en familie samen in de Stekke om The Bjètles en Tom Robinson en Lee Griffiths aan het werk te zien.

TG





Geen opmerkingen:

Een reactie posten