woensdag 26 augustus 2015

Van Egidius tot Artuur

Ik heb me onlangs in de stamboom van mijn pa verdiept. Best wel leuk om te doen. Surf gerust naar http://gw.geneanet.org en zoek je eigen voorvaderen eens op.

Als we zo ver mogelijk terugkeren (dankzij de stamboom opgemaakt door een zekere Frank Coucke, waarvoor dank: http://gw.geneanet.org/frank100?lang=nl&v=GHILLEMYN&m=N) komen we uit in circa 1640 toen Egidius Gillemyn blijkbaar werd geboren in Ingelmunster. Onze familienaam is toen nog anders geschreven, wat toen wel vaker voorkwam. Van Egidius gaat de lijn verder tot 1678 met Guillielmi Guillemyn (opnieuw anders geschreven). In 1715 is er dan een zekere Judocus Gildemyn. Eén van zijn zonen werd in 1764 Hieronymous Gilliemyn gedoopt, wat al wat meer op Ghillemyn begint te lijken. In 1798 kwam in dat gezin Amandus Gillemyn op de wereld. Enkele (niet allemaal) van Amandus zijn kinderen kregen de "H" na de "G", zoals ook bij pa en ons het geval is. Zo ook zijn zoon Petrus Ghillemyn die in 1834 werd geboren. Die zette samen met Coleta Mestdagh Martinus Ghillemyn ter wereld.



Martinus is de grootvader van mijn pa. Pappie werd wellicht Martin genoemd naar zijn opa. Martinus en zijn vrouw zetten een heleboel kinderen ter wereld, waarvan er ook enkele vrij jong stierven.

Je had Martha, Achiel, Quintinus (ook gekend als Maurice), Elza, Marcel, Margaretha, Adelina, Eleutherius ook gekend als André), Gerard (jong gestorven), Nestor (mijn opa), Gilbert (jong gestorven), Elisa (jong gestorven, Jozef en Gilbert Michel Ghillemyn.

Dan had je dus Martin en zijn kroost met kinderen en kleinkinderen.

Een geluk dat het niet verplicht is om je voorvaderen in je naam op te nemen, anders stond er
Artuur Tim Martin Nestor Martinus Petrus Amandus Hieronymus Judocus Guillielmi Egidius Ghillemyn op zijn pasport.

Het is nu al een hele opdracht om Ghillemyn te spellen aan de telefoon.

TG

De (voorlopig) laatste en voorlaatste generatie nazaten van Egidius. 
De volgende generatie zal voor binnen heel wat jaren zijn.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten