vrijdag 7 augustus 2015

Festival Dranouter: Novastar

Van alle optredens die pa heeft meegepikt op Folk Festival Dranouter, is de passage van Novastar in 2009 wel zijn meest memorabele. Daar ben ik absoluut zeker van, want hij raakte er niet over uitgepraat.

Toen ik 's nachts thuiskwam (wellicht van JH Quo Vadis) was hij net geland van het festival. De cd van Novastar weerklonk in de living en onze Martin uit volle borst mee te zingen.



"Aah Timmie, ik heb één van de beste optredens ooit gezien! Man, man, Novastar was echt machtig. Het zweet liep van Joost Zweegers. En het publiek kwam zot. De gasten die achter hem kwamen, Travis, waren er zelfs door aangedaan. Ze zeiden zelf aan het publiek dat ze het vorige optreden nooit zouden kunnen overtreffen. Niet te doen!"

En hij bleef meezingen en kijken naar WTV, waar enkele fragmenten uit het festival tijdens de nieuwsuitzending voortdurend werden herhaald. Ook de dagen en maanden nadien bleef hij erover bezig.

Dat moet inderdaad een klepper geweest zijn. Want pa zag in zijn leven talloze optredens, en was niet makkelijk onder de indruk. Hoe spontaner, hoe beter!

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten