dinsdag 25 augustus 2015

Behaarde Borsten: nieuwjaarsreceptie

Van alle activiteiten van de Behaarde Borsten, was de nieuwjaarsreceptie ongetwijfeld de beroemdste en beruchtste. De receptie vond de derde zaterdag van januari plaats en stond garant voor nachtelijke uren spel- en dansplezier. En drank ook natuurlijk, want niemand hield het droog.

De locatie wijzigde in de loop der jaren, maar meestal was De Wulfdam in Moorsele de vaste stek voor de receptie. Verder waren ook een feestzaaltje bij Elektrabel in Menen, de voormalige Bellini in Moorsele en het zaaltje van JH Den Baskuul plaatsen waar volop werd gefeest.



De muziek werd verzorgd door eigen dj's. Bij de Behaarde Borsten zijn heel wat muziekliefhebbers te vinden met een uitgebreide platencollectie. Dus om muziek moesten ze nooit verlegen zitten. Soms werd per uur een dj aangesteld die volgens bepaalde thema's muziek draaide. Ik herinner me eens dat pa een volledig uur Franse klassiekers voorzag.

Om drank te bestellen werd beroep gedaan op de mossels, de kinderen van de Behaarde Borsten. Japie en ik waren zowat de oudsten der mosseltjes en in het begin waren wij vaak van de partij om pinten te tappen, wijn te schenken en andere. Dat was een serieus tempo en eigenlijk ideaal om de horeca-stiel te leren. En hoe later op de avond, hoe grappiger de taferelen.

Naast drank werden er ook hapjes voorzien. Dankzij een fantastische rond barbequestel van het Muziek van Moorsele werden vaak de lekkerste hapjes gebakken. Met dit stel werden in de zomer ook hamburgers verkocht door de Behaarde Borsten tijdens Klein Tokyo in Moorsele, waarover later meer.

Naast drank en eten waren er ook spelletjes als animatie. Zo moesten de behaarde zeevruchten, de dames, een fotoreeks van enkel en alleen maar voeten bekijken, en de voeten linken aan de juiste behaarde borst. Of ook de correcte behaarde torso toewijzen aan de correcte persoon.

Maar apotheose was toch wel de dansvloer waar tot vroeg in de ochtend wat te beleven viel. Zeker die keer toen behaarde borst Wolf een danspaal had voorzien. En zelfs onze Martin waagde zich aan het speeltje. En er zijn gelukkig beelden van.

TG

Abdul Bin Martin in vol ornaat.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten