zaterdag 8 augustus 2015

Festival Dranouter: drugsbrigade

Op een festival wordt niet alleen gedronken. De liefhebbers roken ook graag eens een jointje of iets anders. En in 2003 wou pa ook eens de hippe gast uithangen. Hij rookte zelf niet, geen sigaretten of andere. Maar toen het folkfestival eraan kwam, wilde hij toch eens wat experimenteren. In zijn stamkroeg vroeg hij aan een goede vriend of hij aan een zakje weet kon geraken. Die bezorgde pa een kleine hoeveelheid en onze Martin bewaarde dit veilig thuis.



Toen hij na een festivaldag huiswaarts keerde, genoot hij nog even na in de zetel. Hij besloot zijn pakketje eens uit te proberen.

's Anderendaags keerde Martinus terug naar het Folkfestival. Hij liep naar een rij mensen om aan te schuiven om het festivalterrein te betreden. Plots passeerde er een hond met een agent erbij. De hond blafte naar pa, en die stond hem vrolijk te aaien.

"Lief hondje, lief hondje", suste een opgewekte Martin hem. De hond wou pa bespringen en gelukkig kon de agent die tegenhouden.
"Godver, laat die meneer eens gerust. Sorry hoor meneer, loop maar door. Alles zal wel in orde zijn."

Pa keek verbaasd op.  Plots besefte hij in welke rij hij had aangeschoven. Het goedje zat nog wat in zijn hoofd, en Martinus was gewoonweg in de rij van de drugscontrole beland. Als bij wonder kreeg hij vrije toegang tot het terrein.

Lijkbleek vond hij zijn festivalgezellen en vertelde hij zijn avontuur. Hij moest bekomen van de shock. Sindsdien liet hij zijn experimenten voor wat ze waren en hield hij het op pintjes tijdens het festival.

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten