maandag 24 augustus 2015

Genieten

Hallo bloglezers,

even een update over de boekversie van de blog. Na wat sleutelen en schrijven zullen dit normaal gezien de 25 hoofdstukken geworden. Het manuscript telt nu 165 pagina's in word (lettertype Arial 10) en er moet nog een hoop tekst en berichten bij. Niet te missen dus!



Inhoudstafel
1.    Terug naar de bron
2.    Typisch Martin
3.    Martin en zijn menage
4.    Martin en zijn moedertje
5.    Martin en zijn familie
6.    Martin en zijn vrienden
7.    Martin verenigt
8.    Martin gaat uit
9.    Martin op school
10.    Martin aan het werk
11.    Martin op reis
12.    Martin in Parijs
13.    Sportieve Martin
14.    Martin en de koers
15.    Martin lest de dorst
16.    Martin laat het smaken
17.    Martin gaat uit eten
18.    Uit Martin zijn boekenkast
19.    Muzikale Martin
20.    Uit Martin zijn videokast
21.    Martin en zijn gadgets
22.    Martin zijn schatjes
23.    Martin speelt een spel
24.    Grappen met Martin
25.    Uit Martin zijn pen

En ook dit blogbericht zal er in staan, onder hoofdstuk 2.

Onze Martin kon van heel wat zaken genieten. Muziek, optredens, uiteten, reizen samen zijn met vrienden, wandelen, ... Maar volgens mij zat hij gewoonweg het liefst van al op zijn gemak. Op zijn terras, in de zetel, aan tafel, ...

Pa kon heel vaak in gedachten verzonken zijn. Dan mocht je nog zo roepen of vragen stellen, je leidde hem niet af. Hij bleef dromerig voor zich uit staren en kwam pas weer met beide voeten op de grond als hij daar zin in had.

Je hebt het ongetwijfeld wel gezien in de afleveringen van de Planckaerts. Eddy zit rustig met een glaasje op zijn terras. Te turen naar de horizon en filosofisch te wezen. Niet alleen overdag, maar ook 's avonds. Tijdens de zomer kon hij tot een gat in de nacht buiten zitten op zijn terras met een muziekje. Hij viel geregeld in slaap, en dan maakten Jasper of ik hem wel wakker als we terugkwamen van een avondje uit.

Zijn liefde voor op het gemak zitten, wordt prachtig getoond op onderstaande foto. Ik weet eigenlijk niet waar deze werd genomen, maar ik vind hem zalig. Hij toont pa op zijn best, gewoon rustig luierend en filosoferend. Wie wil nu niet zo in een stoeltje hangen?

Wie op is van de stress, bol staat van de zenuwen, op is van de spanning: kijk hier maar eens naar en doe het gerust achter. Je voelt je meteen weer beter!

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten