zaterdag 1 augustus 2015

Bond der Behaarde Borsten

Van alle verenigingen waar pa deel van uitmaakte, of uit de grond stampte, is de "Bond der Behaarde Borsten" wel de meest opvallende, als is het maar om de naam. Pa was de voorzitter van de Bond en werd daarom als "Opperborst" gedoopt. Zelfs op zijn herdenkingskaartje staat "Opperborst der Behaarde Borsten".

















Vraag is nu, wat zijn de Behaarde Borsten? Wat deden en doen ze? Wie zijn ze?
Wel, hiervoor gaan we meerdere blogberichten moeten neerpennen maar de korte en bondige uitleg over de Behaarde Borsten heb ik nog weergevonden, samen met heel wat foto's, mails .....

Hieronder vind je de info over de "Bond der Behaarde Borsten", zoals neergepend door onze Martin himself.

Behaarde Borsten

De apolitieke, chaotische organisatie op basis van communicatie en intimiteit, waarbij de voldoening die daaruit volgt de belangrijkste reden is voor de voortzetting ervan.

BB's zijn opgericht in 1997 of daar rond.

Wat: Eerder los verband van individuen van het mannelijk geslacht, die vechten tegen de verzuring in de maatschappij. Let wel! De vereniging bestaat reeds langer dan de term verzuring, wat haar in zekere zin revolutionair maakt.

Het idee kwam in mijn dertiger jaren toen de vrouwen van mijn vrienden en mijn eigen vrouw zich tijdens de week amuseerden in verenigingen als KAV, Middenstandsvrouwen, CMBV, …

Voor mannen waren er geen dergelijke verenigingen, vandaar kwam het idee om zelf één op te richten. Het mocht wel niet te veel organisatie met zich mee brengen en vooral niet te serieus zijn. Het zou niet de bedoeling zijn om iedere activiteit te beginnen met een woordje van de voorzitter en te eindigen met het clublied. Jan en alleman was welkom en niemand is meer dan een ander.

Ik sprak bijgevolg enkele vrienden en kenissen aan en zo ontstonden de behaarde borsten: Een eerder los verband van mensen van het mannelijke geslacht die graag plezier maken, zonder al te veel verplichtingen.

Activiteiten: Kan vanalles zijn: avondje moppen tappen, vogelpikavond, Italiaanse kooklessen, blote tettenquiz (vlag dekt de lading niet en werd enkel zo genoemd om mannelijke aandacht wakker te houden).

Organisatie: Steeds wisselend, wie een idee heeft voor een activiteit is verantwoordelijk ervan, en deze persoon zoekt binnen de groep enthousiaste medewerkers.

Bestuur: Is er niet. Enkel een opperborst die waakt over de goede zeden maar er niet altijd in slaagt.

Toelating: U goed voelen of goed willen voelen in uw vel. Bovendien over borsthaar beschikken. Vrouwen zijn dus steeds welkom, maar moeten wel eerst bewijzen dat ze over dons op de borststreek beschikken.

Leuze: Hou hem pal, maar wees wijs!


TG



Geen opmerkingen:

Een reactie posten