dinsdag 11 augustus 2015

Zomerterras

Toen we in 2006 verhuisden naar de Overheulestraat 217, installeerde pa er zijn zomerbureau. Een tafel die hij in het midden van de tuin neer plantte om dan te werken. In gedachten zag hij zichzelf onder de boom zitten met zijn laptop en gsm. Het is bij gedachten gebleven, want ik heb hem er geen enkele keer gezien. Die tafel stond meer in de weg dan wat anders.

Een groter succes was het zomerterras dat hij liet zetten op het einde van de tuin in de Overheulestraat 220. Een houten constructie waar je met rietmatten ook de zon kon weghouden. Er stonden ligstoelen en een terrastafel en stoelen. Daar was pa wel meer te vinden als hij een dutje deed, of gewoon met een glaasje wijn de krant of een boekje zat te lezen.

Ook als er volk kwam, was het er leuk. Je kon er al wat meer lawaai maken omdat je enkel de koeien en de kippen en ganzen van de buren ambeteerde. Het zomerterras zat vaak vol met volk en pa liet ook een extra frigo zetten voor enkel en alleen drank koel te houden als er volk kwam.

TG



Geen opmerkingen:

Een reactie posten