vrijdag 28 augustus 2015

Martin 40

Vandaag werd een feestje gehouden voor mijn schoonzus Manuela die 30 werd. Dat kan al tellen.

Onze Martin werd 50 jaar, maar een groot feestje voor deze halve eeuw heeft hij nooit echt gehouden. Voor zijn 40ste daarentegen werd een groot verrassingsfeest georganiseerd. Op 6 maart 2000 werd pa 40 jaar, al was hij op dat moment niet in het land. We waren samen met hem, nonkel Steven en Japie op skireis in La Clusaz. Ma had een fles champagne in onze valies gestopt, en ook nonkel Steven had er één mee. We verstopten die onder de laag sneeuw op het terras van onze studio terwijl hij stond te douchen.



Toen hij zelf een fles champagne wilde koelen buiten, ontdekte hij de andere twee. Deze werden dan gekraakt ter ere van zijn 40 jaar.

Terwijl wij op skireis waren, had ma, de familie en vrienden alle tijd om zijn feest voor te bereiden. Ze hadden de Wulfdam afgehuurd en ingekleed met allerlei foto's van zijn leven tot dan. Ook de verrassing was uitgewerkt! Er zou zogezegd op zaterdagavond een dropping plaatsvinden met de Behaarde Borsten. Per twee zouden de deelnemers gedropt worden om vervolgens de weg te zoeken.

Toen pa op vrijdag terug thuis kwam, vertelde ma hem dat ze hem had ingeschreven voor de dropping de dag nadien. Pa zag dit wel zitten, en bereidde zich zelfs goed voor. Hij haalde zijn skijas (moest hij eigenlijk niet ver meer zoeken), zijn kompas, zakmes, stafkaarten, ...  boven en er was even paniek omdat zijn kompas ontbrak!

De deelnemers kropen geblinddoekt in een camionette en werden om de zoveel tijd per twee gedropt. Ver hoefden ze niet te lopen, want achter de camionette reed zijn vriendin Peggy om de gedropten weer op te pikken en vervolgens naar de Wulfdam te voeren.

Daar waren alle genodigden bij elkaar, aan het wachten op de komst van het feestvarken. Toen de camionette aankwam, werden alle lichten in de Wulfdam gedoofd, en hield iedereen de adem in. Pa en zijn vriend Vincent Bonte werden als laatsten gedropt en toen ze de sjaal van voor hun ogen verwijderden, zagen ze uiteraard waar ze waren. Maar het was donker in de zaal, en muisstil. Hij opende de deur, kwam binnen en .... de lichten schoten aan terwijl iedereen hem een dikke proficiat toeriep. De 40-jarige was compleet van zijn melk, zoals je perfect kan zien op de foto hieronder. Hij kreeg gelukkig gauw een Leffe toegestopt om te bekomen.

Hij deed zijn toer om de wensen en cadeaus in ontvangst te nemen, zoende er vrolijk op los en begon dan ook tot gat in de nacht te feesten! De dag nadien zag hij er geen 40, maar eerder 70 jaar uit!

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten