donderdag 20 november 2014

Agent Cooper

Onlangs maakte David Lynch himself bekend dat er eindelijk een vervolg komt op Twin Peaks. Een fantastische reeks uit de jaren '90 die zijn tijd ver vooruit was. In de zomer van 2013 hebben mijn vriendin en ik de reeks bekeken en we waren er als het ware in meegezogen. Wie vermoordde Laura Palmer?

Wie op zoek is naar fantastische avondvullende tv: leg Twin Peaks onder de kerstboom of bekijk de serie op Netflix.

Wat heeft dat nu met pa te maken? Wel, in de reeks is de hoofdrol weggelegd voor de excentrieke Dale Cooper. Hij is de FBI-agent die de moord op Laura Palmer probeert op te lossen. Hiervoor maakt hij gebruik van een dictafoontje, waarmee hij al zijn bevindingen inspreekt en als het ware praat tegen een persoon die hij "Diane" noemt. Het is niet zeker dat de persoon ook echt bestaat, maar hij gebruikt "Diane" om te reflecteren.

Pa had ook een dictafoontje waar hij graag zijn gedachten mee deelde. Tegenover zijn vrienden, dokter, en ook zichzelf. Ongelooflijk wat we er allemaal op terug hebben gevonden: een acapella versie van Lanois' "Jollie Louise", Lennon's "Working Class Hero" maar heel wat andere gedachten.

De moord op Laura Palmer heeft pa nooit opgelost. Wat ook logisch was, hij was ook geen echte detective gezien hij vaak zelfs niet meer exact wist waar hij woonde, zoals je hieronder kan horen.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten