donderdag 13 november 2014

Happiness is a warm gun

Op één van pa zijn laptops vond ik onderstaande foto. Hij had hem zelf de titel "Happiness is a war gun.jpg" meegegeven. Het is een foto van op één of andere beurs waar hij stond voor het werk.

De titel van de foto had hij natuurlijk van het gelijkaardige nummer van de dubbele witte van "The Beatles". Eigenlijk is het een John Lennon-nummer, want in die tijd waren The Beatles eigenlijk meer 4 solo-artiesten die toevallig in dezelfde band speelden. Desondanks hebben ze toch deze leuke dubbelelpee voortgebracht.

Van alle Beatles was John Lennon wel de held van mijn vader. En dan wellicht veel meer omwille van zijn persoonlijkheid dan om zijn muziek zelf. Alhoewel. Hij was verzot op Lennons teksten. In de donkere periode van zijn leven greep pa terug op deze figuur en had hij zijn volledige catalogus gedownload via iTunes. Hij maakte een mailadres aan met wheelwatcher in het adres, had een voice-recordertje bij zich waarop hij de tekst van Working Class Hero inzong en diezelfde tekst had hij meermaals neergepend in een notitieboekje.

Hij was ook zeer fier toen Japie, mijn schoonbroer Birger en ik op meme haar zolder begonnen met een Beatles-coverband, The Bjetles. Toen we een zanger zochten, heeft hij zeer vaak zichzelf voorgesteld. Hij repeteerde enkele keren mee, maar na twee nummers was zijn stem al naar de vaantjes. The Beatles was iets te hoog gegrepen voor stem. Hij bleef dan maar trouwe fan en cameraman op onze eerste optredens.

Een geluk voor onze trommelvliezen.

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten